Vårens vakreste eventyr .......

IMG_1717JPG

Så er det på 'an igjen... Årets barnehageopptak nærmer seg . Foreldre skal søke plass til sine håpefulle og det gjelder å velge den rette barnehagen. Den som er nyest; den som har best tilbud; den som har det beste personalet, den som har det beste ryktet og ikke minst - den som ligger nærmest hjemmet.

Den tiden er forbi da vi som foreldre leverte årets søknad og gikk i ukesvis i spenning - var dette året da vi kunne innkassere den store gevinsten? Skulle vi endelig få barnehageplass? Eller ble det nok et år med dagmamma!

Heldigvis ikke nå lenger! Nå er vi "garantert" barnehageplass dersom vi søker innen fristen og barnet er født innen utgangen av henholdsvis august, september, oktober eller november. Plass får vi i allefall! Selv om det for noen kan bli en relativt lang reise for å levere og hente de små - garantien gjelder jo innen Bergen kommune - og den er stor. Nå skal det sies at de fleste får en barnehageplass i noen lunde nærhet av hjem eller arbeidsplass. Og de fleste er fornøyde med det.

Enkelte bydeler begyner etterhvert å få rikelig med barnehager - og da skjer det - vi setter igang den store "barnehagehoppingen". Med en "overflod" av barnehager er det flere foreldre som tenker at det kanskje er bedre for barnet og familien å bytte barnehage. Vi får noen minutter kortere vei og dagen blir jo mye enklere for oss. Vi søker om overflytting!

Det er jo vel og bra og jeg skjønner mange som gjør dette dersom de har uforholdsmessig lang vei til og fra barnehagen. Hverdagen blir jo enklere om du slipper å sitte i ekstra kø morgen og ettermiddag.

Men - er det alltid så lurt å kun tenke på hva som er enkelt for foreldrene? Hvor kommer barnets ve og vel inn i bildet? Hva med at de skal forlate alle vennene som de har fått i barnehagen? Hva med den gode tryggheten de har opparbeidet til de ansatte? Har vi glemt de første dagene da barnet begynte i barnehagen - dager med gråt og adskillelse? Vondt både for barn og foreldre. Hva om vi får en ny "innkjøringsperiode" ?

Min oppfordring er klar: La barnets beste komme først i vurderingen - enten dere vurderer å flytte fra oss eller til oss!

LYKKE TIL MED OPPTAKET!