Ny i barnehagen.

Når du skal levere ditt barn i barnehagen for første gang, er det mange spørsmål og tanker du ønsker å få svar på. Det er naturlig å være litt engstelig for hvordan det skal gå.

Det er svært viktig at det første møtet med barnehagen gir barnet trygghet og tillit. I tilvenningsperioden skal barnet bli kjent med de andre barna på avdelingen, personalet, nye omgivelser og rutiner - og kanskje i et helt annet tempo enn de er vant til. For at dette skal skje på en trygg og positiv måte, er det nødvendig at en av foreldrene er sammen med barnet de første dagene i barnehagen.

I starten bør dagene være korte, slik at barnet får tid til å venne seg til og bearbeide de nye inntrykkene. Den første dagen i barnehagen er barnet normalt til stede fra kl. 10.00 til kl. 12.00. Personalet vil gi råd og gjøre nærmere avtaler den første dagen. Når ditt barn er begynt i barnehagen er det viktig at det kommer regelmessig for å kunne ha nytte av barnehagens tilbud og styrke tilhørigheten til barnegruppen.

Nyttige tips ved oppstart.

Klær og reservetøy: I barnehagen får ditt barn sin egen garderobeplass. Der er det også plass til nødvendig reservetøy og tøfler/innesko. Kle barnet praktisk etter været. Aktiv ute - og innelek bør ikke begrenses av klærne. Det er fint om barnet kan ha et eget regnstøysett og støvler liggende i barnehagen - regntøy må i alle tilfeller tas med hver dag. Dersom barnet bruker bleier, må dette medbringes og suppleres etter hvert. Merk alltid barnets klær, sko og andre eiendeler med barnets navn - så letter du personalets -arbeid og kan lettere unngå at noe forsvinner.

Mat og drikke: Barnet skal ha med seg matpakke til alle måltidene - frokost og lunsj, samt frukt/grønnsaker til ettermiddagsmåltidet. Matpakken bør inneholde sunn og næringsrik mat som holder et stabilt og jevnt blodsukker, og gir barna energi gjennom dagen. Mat som inneholder mye sukker er ikke tillatt. Barnehagen serverer drikke og ca annenhver fredag lager vi god varmlunsj.
Huskeliste:
Skiftetøy, 2 sett                                                     Regntøy/støvler
 undertøy                                                                  Varme klær
 strømpebukse                                                       Bleier og våtservietter
 joggedrakt el. lign.                                              Matpakke
Genser                                                                       Frukt
strømper/sokker                                                 Smokk/kosedyr